KURS

Python

VI i VII razred

24 časa / 3 mjeseca

Kurs Python – naučite programirati na jednostavan i zabavan način!

Python je jedan od najpopularnijih programskih jezika u svijetu programiranja i koristi se za razvoj različitih aplikacija, kao što su igre, web aplikacije, i druge softverske projekte. Iz tog raloga, naš kurs Python pomoći će vam da savladate osnove programiranja i da postanete programer u najmlađim godinama.

Za koga je ovaj kurs?

Ovaj kurs je namijenjen djeci koja žele da nauče programiranje na jednostavan i zabavan način, a ako ste već nešto radili vezano za programiranje, ovaj kurs će vam pomoći da dodatno unaprijedite vaše znanje i da krenete dalje u svijet programiranja.

Moduli kursa

Kurs Python-a za djecu sastoji se od nekoliko modula koji će vam pomoći da postepeno naučite osnove Python-a i da razvijete svoje programerske vještine.

Kroz naše module ćete naučiti:

  1. Osnove Python programiranja: Naučićete osnovne koncepte Python-a i kako da koristite Python za kreiranje jednostavnih programa
  2. Rad sa podacima: Naučićete kako da radite sa različitim vrstama podataka u Python-u, kao što su stringovi, brojevi, liste, i druge strukture podataka
  3. Funkcije i kontrole toka: Naučićete kako da kreirate funkcije i kako da koristite kontrole toka, kao što su if/else izrazi i petlje, kako biste upravljali programskim tokom
  4. Objektno-orijentisano programiranje: Naučićete osnove objektno-orijentisanog programiranja, kao što su klase i objekti, i kako da ih koristite u Python-u
  5. Razvoj aplikacija: Naučićete kako da koristite Python za razvoj različitih vrsta aplikacija, kao što su igre, web aplikacije, i druge softverske projekte.
Šta se dobija pohađanjem kursa

Python je programski jezik koji se koristi za razvoj različitih vrsta aplikacija, kao što su igre, web aplikacije, i druge softverske projekte. Sa Python-om možete kreirati različite vrste aplikacija, kao što su:

  • Igre: Možete kreirati igre različitih vrsta

  • Web aplikacije: Python se takođe koristi za razvoj web aplikacija. Sa Python-om možete kreirati dinamičke i interaktivne web stranice i aplikacije.

  • Machine learning i data science: Python se često koristi za razvoj aplikacija u oblasti mašinskog učenja i analize podataka.

Kako se prijaviti?

Prijava za kurs Python  je veoma jednostavna. Zajedno sa roditeljem popunite prijavni obrazac na našem sajtu i pošaljite ga. Nakon toga, kontaktiraćemo vas i obavestiti vas o svim detaljima vezanim za kurs.

Za koji uzrast je predviđen ovaj kurs?

Kurs Python zahtijeva nešto više predznanja i veština u odnosu na HTML, CSS i JavaScript, stoga je preporučljivo da djeca imaju određena znanja iz te oblasti ili su završila neki od tih kurseva prije pohađanja ovog kursa. Preporučuje se za djecu stariju od 12 godina.

Ostale informacije:

Početak:
Februar
Trajanje:
24 časa / 3 mjeseca
Cijena:
150,00 KM / 50,00 KM mjesečno
Uzrast:
VI i VII razred
Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas kontaktirajte putem mejla itivityjunior@lanaco.com ili telefona +387 (0) 65 00 44 99.

* Odobravamo popuste na navedene cijene u sljedećim slučajevima:

  • 15 % za vlasnike Ponosne kartice
  • 10 % za dvoje ili više djece iz iste porodice
Prijava na kurs

Prijava na kurs:

Python